Första standardrundan, fantastiskt väder, oförändrat i toppen och alla överlevde

Eftersnack i kvällssolen

Eftersnack i kvällssolen

 

Årets första standardrunda bjöd på helt underbart väder och det var konstigt att inte fler var hemma och grillade! Vi är väldigt glada över det fyrtiotal cyklister som dök upp och framförallt att det var många damer. Rundan bjöd dock bara på 5 stycken spurter på grund av en avgrävd väg mot Bankeryd som gjorde att två plattspurter fick strykas. Ytterligare en ströks på grund av en krasch.

Det visade sig att prologens resultat inte var någon slump då Micke C försvarade den rosa tröjan på ett mycket imponerande sätt. Det innebär att han leder bergatävlingen stort, även om det var en hård strid många gånger. Sofia gjorde detsamma med den gula tröjan, men även här kommer det vara många hårda glada strider framöver. Den gröna tröjan vanns av dagen eminenta gäst, Mattias K som lyckades manövrera ut en glad bagare och Micke de sista metrarna. Resultatställningen hittar ni under resultatfliken.

Dagens två lärdomar får ändå anses vara:

1.Det är inte riskfritt att cykla och att det är på allas ansvar att minska riskerna även om det denna gång berodde på tekniska problem och vi är mycket glada över att det slutade så väl.

2. Det är skillnad på att tillverka linfördelare till fiskerullar och elektriska framväxlar till cyklar och konsekvensen av ”spökrörelser” kan bli mycket värre än en tappad storgädda:)

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>