mmmmmmm vilken premiär!

Då var vi igång med ProTour Jönköping 2013, å vilken start det blev. Fantastiskt! Solen log mot oss och inte mindre än 51 cyklister som gemensamt rullade rundan. Visst rullade vi mestadels men det blev även än del sprintande och det märks tydligt att många har följt träningsschemat i vinter, massor med starka cyklister. I bergen där snön precis hade smält visade Marcus P att är man elit så är man, han sopade mattan. Benjamin utmanade men lyckades köra fel när serpentinerna delar sig. Grattis Marcus till prickig!

Det drog ihop sig omgående för sprint om grönt, från starten av upploppet ser man kyrkan och det känns passande filosofiskt på ngt oklart vis. Joel har pratat om detta ögonblick sedan dacke fejden, snacka är en sak, leverera är en annan. Joel gjorde båda och sopade banan om den Gröna tröjan. Grymt kört och Grattis Joel.

Så kom vi då till Grande Final. Det gick att ta på stämningen, folk tömnde flaskor. Rak motvind i 3 km gjorde det svårt för ngn att komma iväg tidigt men Bagarn gjorde som han alltid gör. Skrattade högt och kakade i det som fanns i benen. I klungen hördes; Lycka till, vi ses strax. Bagarn höll ut längre än många trodde. Väl inkörd så kontrade han på sig själv, det gick så där.. Oavsett en eloge för en fin attack. Bama höll fart. Förra årets Rosa vinnare Gurra försökte med allt vad han hade men även här tog det stopp. Först över mållinjen var ingen mindre än fullblodsproffset Rudenstam, Starkt jobbat! En seger är en seger. Grattis till Rosa.

Inte nog med det. I damklassen visade Malin att hon verkligen blir att räkna med. Hon van gula tröjan i stor stil, snyggt krigat! Grattis till gult Malin.

Sist och bäst av allt. alla ni som kom och gjorde denna premiär till en toppen runda. Folket gör festen! Nästa vecka är det 8 spurter som gäller, var med och spurta eller kolla reprisen på let´s dance… valet är enkelt.

Vi ses
/Gurra, Mårten, Chrille och Erik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>