Oboj, vilket härligt väder.

Vilket väder, vilken Pro tour, som ni kan se på bilderna var det verkligen en kanonrunda med fint väder från första till sista tramptaget. Vad som var ännu bättre var att det var många nya cyklister som plockade poäng vilket bådar mycket gott inför framtiden och nu har fler än 70 cyklister deltagit i protour. Hararna mönstrade ett par nya cyklister som körde mycket starkt, trots avsaknad av Fredrik R som vi hoppas är tillbaka på cykeln snart.

Det märktes tydligt att det böjar dra ihop sig till final i kampen om tröjorna och det var hård körning i spurterna och till skillnad från OS och triathlon såg vi oss tvungna att dela på poängen. Det är alltså inte tusendelar vi snackar om utan möjligtvis miljondelar. Som tur var rullade det på i lugn takt efter återsamlingarna så man kunde återhämta sig och snacka lite emellanåt. Detta gällde dock inte Kjell som ibland passade på att attackera lite även mellan någon spurt, mycket rutinerat.

I totalställningen och i kampen om tröjorna ändrades inte mycket under kvällen, Nicke H dominerade som vanligt klädsamt i de platta spurterna och tänk vad vackert med en spinningledare i grön tröja till vintern. Undertecknad körde starkt i backarna men fick se sig besegrad av Erik A och Bas/Pro-Henke  vid ett par tillfällen så totalen förblir också oförändrad. Hade Leffetröjan räknats in i totalställningen hade vi dock haft en ny man i rosa, då Robert L håvade in minst 200 poäng genom att bjuda på stort hemma i vackra Mariebo efteråt. Det bjöds både på popcorn, öl och bananer för att säkerställa återhämtningen, ett mycket uppskattat initiativ.

 

Det behövs säkert till nästa vecka då det är dags för alla att samla sina vänner till ett härligt lagtempo, där frågorna är många; kommer hararna att mönstra 10, 20 eller 30 cyklister i sitt lagtempolag, kommer bagaren att se varningsskylten i ”bagarböjen” i tid eller kommer han försöka gena i böjen igen? Ja frågorna är många men kom till Lerhagens dagis nästa onsdag 18.30 så sätter vi ihop lag om ni inte redan har ett.

 

Rulla lugnt

Gurra G

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>