och vilken fortsättning

Regnmolnen har legat tunga över södra Sverige sedan senaste Protourpremiären, men när det äntligen var dags för Protour sken solen fram och kvällen blev helt fantastisk. Det stora antalet cyklister från premiären visade sig inte vara någon engångsföretelse utan det var säkert minst ett fyrtiotal cyklister även denna kväll.

Redan vid första spurten visade det sig tydligt att fjolårets vinnare har lutat sig lite väl mycket tillbaks och njutit av segerns sötma.

Det var däremot inte någon slump att Joel erövrade den gröna tröjan förra veckan, han var långt framme på alla spurter och lyckades försvara den gröna tröjan, även om han hade flera utmanare och då kanske Henrik R som den allra största och farligaste. Han körde så starkt och plocakde så många poäng så att ”Race Directorn” misstänkte fusk, vilket dock inte kunde bevisas. Denna starka körningen och frånvaron av Bergatröjans bärare gjorde att han körde in den prickiga tröjan, även om konkurrensen från Micke C, Benjamin och Anders L var riktigt hård på en hel del bergspris.

Försvaren av den rosa tröjan Filip R körde jämnt och starkt och vann precis som sist den riktiga kungaspurten hem till dagiset efter lite lek. Trots detta förlorade han den rosa tröjan till Henrik R, så vi säger ett stort grattis till honom och önskar övriga lycka till i kampen.

Det som verkar ha lyft sig mest sedan förra året är att antalet damer har ökat med flera hundra procent vilket är riktigt roligt. Tyvärr hade inte race directorn vanan att hantera detta men det ska bli bättre till nästa gång. Damklassen hade en riktigt dominant i form av Malin som vann samtliga spurter, men hon får se upp då hon skuggas av en Haboduo i form av Karin och Imra.

Resultaten kommer att publiceras i morgon kväll så att samtliga kan se sina poäng och följa den jämna kampen. Den är i och för sig inte så viktig utan det vitkigaste är att vi ses och har trevligt. Nästa onsdag är det dags för linjelopp på varvbana, alla är hjärtligt välkomna även då.

Ha det fint

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>